16-09-2009

Bodimo eko v hotelu

Včasih je bivanje v hotelu neizogibno. Pisali smo že o tem, kako izbrati pravi eko hotel, danes pa bomo predstavili nekaj načinov, kako lahko poskrbimo za še bolj eko bivanje v hotelu.

1. IZKLAPLJAJTE
Ko stopite v hotelsko sobo izklopite naprave, ki jih ne boste potrebovali. To so lahko nekatere luči, gospodinjski aparati, televizija, sušilec za lase in ostalo. Ko greste iz sobe ne pozabite ugasniti luči.

2. PRILAGODITE TERMOSTAT
Ne boste čutili razlike, če temperaturo pozimi spustite, poleti pa dvignete za stopinjo ali dve. Prihranili boste veliko energije.

3. BRISAČE
S sobarico se poskušajte zmeniti, da vaše brisače ne menja vsak dan.
Brisačo vedno lepo obesite, saj takrat v nekaterih hotelih ne zamenjajo.

4. “NE MOTITE”
Sobarici sporočite, da ne boste potrebovali njene pomoči vsak dan. Lahko pa na vrata obesite znak “NE MOTITE”. S tem boste dosegli, da vam ne bodo dnevno menjali rjuh in brisač, nepotrebno trošili električne energije in čistili vašo sobo z zdravju škodljivimi čistili.

5. KRAJŠE TUŠIRANJE
Dolgo tuširanje včasih zelo prija, a pri tem porabimo ogromno vode.
Veliko vode boste privrčevali, če se boste tuširali krajši čas in med šamponiranjem ugasnili vodo.

6. RECIKLIRAJTE
Nikoli ne pozabite na recikliranje. Pozanimajte se, če v hotelu reciklirajo. V primeru da ne, sami najdite posebne koše.

7. PRINESITE SVOJO KOZMETIKO
Pomislite na vso plastiko, ki je potrebna za izdelavo majhnih šamponov, ki jih uporabljajo v hotelih? Prinesite svojo kozmetiko (priporočamo naravno).

8. PITNA VODA
Pozanimajte se, če je voda iz pipe pitna. Če se le da, se izogibajte plastenkam.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko potovanja . Vse . Zanimivosti