17-09-2009

Eko pranje perila s kisom

Kis je odlična sestavina za pranje perila, odstranjevanje madežev in čiščenje. Pri pranju perila uporabljajte bel destiliran kis. Ne uporabljajte kisa in belila hkrati.

MEHČALEC IN ODSTRANJEVALEC SMETK TER OSTANKOV MILA

Dodajte 275ml destiliranega belega kisa v izplakovalni krog. Mešanica je:

  1. Mehčalec – vaše perilo bo mehko, hkrati pa boste prihranili veliko denarja, saj vam ne bo treba kupovati dragih mehčalcev.
  2. Antibakterijska tekočina – uničili boste bakterije, ki so ostale na oblačilih.
  3. Odstranjevalec smetk in ostankov mila – dramatično boste zmanjšali  število smetk (“muck”) na oblačilih in se znebili ostankov mila.

 

BLEDENJE BARVE

Ne zapravljajte veliko denarja za draga belila in druge pripomočke. Vse kar morate narediti, je dodati 275ml belega destiliranega kisa v pralni stroj pri pralnem krogu.

PREPREČIMO OBARVANJE OBLAČIL

Ko kupite oblačila oz. blago  za katerega mislite, da se lahko obarva (oz. obarva druga oblačila), jih za 10-15 minut pomočite v nerazredčen destiliran bel kis. Kasneje perilo operite, lahko pa dodate  še 225ml destiliranega belega kisa v zadnji krog izplakovanja. S tem boste utrdili barvo.

NOVA OBLAČILA

Ko prvič perete nova oblačila v pralni krog dodajte 225ml belega destiliranega kisa.  Znebili se boste kemikalij, prahu in slabega vonja.

KOPALKE

Bel destiliran kis je odličen za ohranjanje barve na kopalkah. Za kakšno uro jih namočite v mešanico vode in destiliranega kisa. Barva ne bo zbledela tudi če se veliko kopate v bazenih.

HLAČNE NOGAVICE

Namočite hlačne nogavice v mešanico kisa in vode in jim s tem podaljšajte življenjsko dobo.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko čiščenje . Vse