19-09-2009

Eko vzornik: Leonardo DiCaprio

Leonarda DiCapria poznamo kot odličnega igralca, ki je opozoril nase v odmevnem filmu Titanik. Že pred tem pa je dokazal, da je njegova igra na zelo visokem nivoju. To pa potrjuje z vsakim novim projektom, ki se ga loti.

Za Leonarda velja, da je eden izmed najbolj ekološko osveščenih zvezdnikov na svetu. Že deset let širi ozaveščanje o okolijskih problematikah in zbira denar za različne okoljevarstvene projekte.

Na njegovi spletni strani Leonardo DiCaprio ECO-SITE lahko preberemo o vseh organizacijah, knjigah, filmih in drugih projektih, ki jih Leo vztrajno in aktivno podpira. Leta 2007 je tudi produciral dokumentarni film The 11th Hour, ki govori o stanju našega planeta.

Njegova ljubezen do planeta pa se odraža tudi v njegovem zasebnem življenju. Pred kratkim je postal lastnik novega doma Riverhouse  v New Yorku. Kompleks je opremljen s sončnimi kolektorji, notranjo čistilno napravo za vodo in sistemom za prezračevanje. 75% strešnih površnih je pokritih z rastlinami.

Poseben prostor je namenil tudi parkirnim mestom za kolesa, ki ga uporablja tudi sam. Kadar ne kolesari, se vozi s hibridom.

Leonardo DiCaprio dokazuje, kako pomembno je biti eko.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko ljudje . Vse