14-05-2010

Feng šuj v dnevni sobi

Dnevna soba je prostor, kjer večina družinskih članov preži veliko časa. Tam se sproščamo, sprejemamo goste in preživljamo lepe trenutke z družino. Feng šuj uči, da morajo biti prostori čist in pospravljeni. Zelo pa je pomembna tudi razporeditev pohištva.

Kakšna naj bo dnevna soba po navodilih feng šuja?

LEGA

Priporočljivo je, da je prostor obrnjen na zahod, jugozahod ali jugovzhod. Tako bo v prostoru veliko naravne svetlobe, ki bo poskrbela za boljše počutje in razpoloženje.

PROSTO SREDIŠČE

Središče sobe naj bo čim bolj prosto, da lahko energija kroži po prostoru, med pohištvom in tudi v kotih. Prostor naj ne bo prenapolnjen s predmeti in pohištvom, izogibajte se veliki količini okrasnih predmetov.

VELIKOST

Ponavadi je dnevna soba največji prostor, kar je po feng šuju zaželjeno. Kljub temu pa naj prostor ne bi bil prevelik, saj se bi tako energija či tam izgubila. V primeru, da je dnevna soba majhna,  si lahko pomagamo  z ogledali, ki optično jo optično povečajo in pripeljejo več svetlobe.

SEDEŽNO POHIŠTVO

Sedežno garnituro namestimo ob steno (tako da v naš hrbet obrnjen ob steno, in ne v vrata ali okno).  Nikoli je ne postavimo digitalno v kot, saj tako hitro dobimo občutek utesnjenosti. Priporočljivo je, da je sestavljena iz več delov.
OSTALO POHIŠTVO IN PREDMETI

Pohištvo naj ima čim bolj zaobljene robove. V nasprotnem primeru si lahko pomagamo z blazinami, prti in rastlinami. Rastline so v dnevni sobi priporočljive, saj skrbijo za energijske tokove. Pohištvo naj bo leseno. Miza naj bo okrogle oblike in dovolj velika (da ne vidimo nog in da se ne prepletajo).

TALNE OBLOGE

Če je le možno, se odločimo za parket. Les je najboljši material, saj ne ovira toka energije. Izogibajmo se debelim preprogam.
ELEKTRIČNE NAPRAVE

Električne naprave niso priporočljive, saj oddajajo negativno energijo či. Zavedamo pa se, da so dandanes velik del naših življenj. Najbolje je, če jih zapremo v omare.  Zelo smiselno je, da imamo v isti sobi tudi akvarij ali rastline, ki bodo prevzeli del negativne energije. Rastline ne smejo biti koničaste.

BARVE

Svetlo roza, svetlo rumena, svetli in topli zemeljski toni in topla oranžna so najbolj primerne barve za dnevno sobo. Če se boste odločili za tapete, naj bodo nevsiljive.

SVETLOBA

Najbolje je, da ima prostor veliko naravne svetlobe Okna in vrata naj si ne bi bila nasproti. Če se temu ne moremo izogniti, si pomagamo s predelnimi predmeti in dosegli bomo, da energija či ne bo pobegnila. Okna naj bodo vedno čista.

Luči naj umerjajo svetolobo navzgor.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Dom in vrt . Vse