27-07-2010

Očistimo naše gore

V slovenskem visokogorju se odvija čudovita čistilna akcija z naslovom Očistimo slovenske gore, ki jo organizira Zavarovalnica Triglav. Finančno so podprli namestitev vrečk za odpadke v planinskih kočah in postojankah ter jim donirali eko gasilne aparate. Z akcijo želijo organizatorji prispevati k čistejšim goram in ozavestiti planince o pomembnosti varovanja okolja v gorah.

Pobudnik akcije Tone Fornezzi – Tof je dejal: “Neokrnjena in čista narava ni samo ogledalo države, ampak še bolj državljanov. Pri tem nečesa ne razumem: Slovenci veljamo za zelo redoljubne ljudi, ampak od kje potem toliko divjih odlagališč, smeti in odpadkov, tudi po gozdovih, ki bi morali biti naša svetinja.”

Na postojankah v Karavankah, Kamniško-Savinjskih Alpah in Julijskih Alpah pa se nahajajo razglednice, katere lahko planinci izpolnjejo in oddajo v nabiralnik brez poštnine. 21. 10. 2010 pa bo v Bohinjski Bistrici potekala zaključna prireditev, kjer bodo organizatorji z žrebom med prispelimi razglednicami izžrebali dobitnike nagrad.

Več informacij si lahko preberete na spletnem naslovu http://www.ocistimogore.si/ in na Facebook strani: http://www.facebook.com/ocistimogore Pridružite se jim in delite informacije z drugimi!

Planinske postojanke, kjer bodo na planince čakale vrečke za odpadke:

Karavanke: Roblekov dom na Begunjščici, Koča na Golici, Valvazorjev dom pod Stolom, Dom na Kofcah, Dom pod Storžičem.

Julijske Alpe: Dom v Tamarju, Erjavčeva koča na Vršiču, Tičarjev dom, Poštarski dom, Koča na Gozdu, Aljažev dom v Vratih, Kovinarska koča v Krmi, Koča pri slapu Savica, Koča pri izviru Soče, Koča na planini Studor, Dom dr Klementa Juga, Koča na Uskovnici, Planinska koča na Vojah, Koča na Planini pri jezeru, Triglavski dom na Kredarici.

Kamniško-Savinjske Alpe: Dom v Kamniški Bistrici, Dom planincev v Logarski dolini, Dom na Krvavcu, Koča na Veliki planini, Koča na Loki pod Raduho.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko ljudje . Vse . Zanimivosti