17-08-2013

Darovi gozda malo drugače

Avtorica Petra Kavšek nas je navdušila že s knjigo o palačinkah, kjer je to jed povsem na novo predstavila. Podobna uspešnica bo gotovo tudi Gozdna kuhinja, saj je zanjo vztrajno sama nabirala gozdne sadeže, preizkušala recepte, jih poslikala in pripravila knjigo.

gozdna_kuhinja

 Knjigo lahko naročite TUKAJ

 

Predstavi nam preko 120 receptov, ki so vsi nekaj posebnega. V knjigi tako najdemo nove ideje za jedi iz sestavin nabranih v gozdu: gob, kostanja, čemaža, špargljev, bezga, gozdnega jagodičja, lešnikov, kopriv, čemaža, smrekovih vršičkov. Najprej nas poživi sprehod skozi gozd, nato še hrana, ki je naravna in je pogosto tudi ni moč kupiti. Nekaj receptov za pokušino: gobova juha s kostanjem, marele v omaki, puranovi zrezki s čemaževo skorjico,  kostanjeva omaka za testenine, domača nutela z lešniki, gozdna energijska ploščica, marmelada iz smrekovih vršičkov, bezgova panakota z limono, presna torta z gozdnimi sadeži,…Poleg receptov nam avtorica zaupa še druga koristna navodila, opozorila in male skrivnosti navdušenega nabiralca.

Gozdna_kuhinja_recepti

 

Foto: Petra Kavšek

Če vas še nismo prepričali v nakup, vas bo zagotovo prepričal recept za božansko ZDRAVO DOMAČO NUTELO, ki ga najdete TUKAJ

 

Vir: Kmečki glas

 

 
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko ljudje . Vse . Zanimivosti