16-09-2013

Peteršilj za zdravo kožo

petersilj2

Foto: Petra Kavšek

 

Peteršiljev tonik za obraz

 

Kdo bi si mislil, da se tudi starejši občasno še vedno borimo z aknami. Za nas običajni izdelki namenjeni najstnikom niso primerni, saj so premočni. Zato z veseljem z vsemi, ki jim bo to koristilo, delim recepturo za peteršiljev tonik za obraz, ki mi jo je zaupala prijateljica.

Peteršilj je nravni antiseptik in je odličen pomočnik v boju z aknami. Tonik hitro razkuži in očisti kožo. Je zelo nežen in učinkovit hkrati. Vse kar potrebujete je peteršilj, vrela voda in steklenička.

Sesekljajte pol skodelice peteršilja. Tega prelijte s skodelico vrele vode. Pustite, da se ohladi, nato pa tonik precedite in nalijte v stekleničko. Tonik ima čudovito svež vonj peteršilja.

Kosmič vate namočite s tonikom in si z njim osvežite umit obraz.

Tonik hranite v hladilniku. Uporabljate ga lahko 1 mesec.

 

 Peteršiljeva maska z jogurtom in kumaro

 

Nega kože je zelo pomembna. Če ne prej, to vemo, ko začnemo čutiti učinke staranja. Ni boljše poti, kot da za svojo kožo poskrbimo čim bolj naravno. Domači negovalni pripravki niso samo enostavni za narediti, pač pa vašo kožo negujejo, jo naredijo mehkejšo in obnovljeno.

 

ZA MASKO POTREBUJETE:

  • 1 žlica navadnega jogurta
  • 1 žlica kumaričnega pireja
  • 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja

 

Kumaro očistite in jo skupaj s peteršiljem sesekljajte v pire. Pomagajte si s paličnim mešalnikom. Dodajte jogurt in premešajte, da se sestavine lepo povežejo.

Dobro si umijte in osušite obraz., vrat in dekolte. Nato nanesite masko in jo pustite delovati 15 – 20 minut. Ta čas naj bo namenjen počitku, meditaciji, …. Skratka uživanju, ki ga zaslužite.

Masko si sperite s toplo vodo. Pljusk mrzle vode na koncu bo deloval čudežno na vašo kožo in zaprl pore.

Maska vam bo osvežila in navlažila kožo.

 

Veselo razvajanje vam želim!

 

Pripravila: Karmen Gostinčar, Calendula
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko domača kozmetika . Lepota in zdravje . Vse