01-12-2014

Božična mila

No, pa smo dočakali najbolj vesel mesec v letu. Mesec, ki je med drugim, namenjen tudi obdarovanju. In kaj je lepšega, kot podariti nekaj, kar ste naredili sami. In skoraj vedno se zgodi, da čisto zadnji trenutek potrebujemo samo še eno darilce, za katerega smo mislili, da ga imamo, pa se nam je nehote izmuznilo. Poznate ta občutek? Kaj pa zdaj? To je trenutek, kjer se izkaže vaša iznajdljivost.

Ena izmed dobrih rešitev zagate je, da izdelate lično, dišeče milo iz pripravljene mase za mila. To maso enostavno narežete na manjše kocke, jo stopite na nizkem ognju in v tekočo vmešate različne dodatke: eterično olje, suho cvetje, bleščice, barve, …

Za lažjo predstavo, vam tokrat ponujamo recept za lična milca z božičnim motivom.


eko_darilo2
Foto: Petra Kavšek

 

POTREBUJETE:
  • prozorno milo za vlivanje
  • belo milo za vlivanje
  • mico – naravni pigment v različnih barvah (črna, zlata, zelena …)
  • naravno eterično olje po izbiri
 POSTOPEK:

Najprej stopite prozorno milo za vlivanje. Malo ga ohladite in dodajte izbrano eterično olje in ostale dodatke (suho cvetje, mico, …) Milo vlijte v kalup in sicer v tisto odprtino, kjer želite prosojno milo. Mila po vrhu popršite s čistim alkoholom. Ta bo preprečil nastanek mehurčkov na površini mila. Nato enako kot prozorno, stopite še belo milo. V stopljenega vmešajte eterično olje in izbrane dodatke. Maso vlijte v prazne odprtine za mila. Mila pustite stati pol ure v hladnem prostoru, da se popolnoma ohladijo in strdijo. Nato vsako milo posebej pazljivo odstranite iz kalupa. Milo je pripravljeno za uporabo.

 NAGRADNA IGRA

Da bo december še bolj pester, vas vabimo, da izdelate svoje milo iz mase za vlivanje ali kakšno drugo domiselno doma narejeno darilce in nam pošljete sliko. Tri najbolj domiselna darila bomo nagradili! 

Sodeluj v nagradnem natečaju TUKAJ

 

Želim vam srečno, zdravo in naravno leto 2015!

Karmen Gostinčar, www.calendula.si

calendulalogo2
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Eko domača kozmetika