09-11-2016

Naravna pomoč za mrzle noge

Marsikdo se spopada z večno mrzlimi stopali. Ta neprijetna nadloga nas lahko spremlja skozi vse leto, ko se zunaj temperature nižje, pa so pogosto tudi vzrok prehladov. Privoščite si vodno kopel in se poslovite od mrzlih nog.

mrzle_noge3

 

“Ognjena kopel” za stopala

2 pesti bukovega pepela

1 žlica soli

voda

 

Kopel pripravimo pred spanjem. Uporaben je le pepel bukve, ker pusti pepel drugih vrst dreves madeže na koži, ki jih težje odstranimo.

Vodo segrejemo, jo vlijemo v umivalno posodo, dodamo sol in pepel ter v njej namakamo stopala, dokler se kopel ne ohladi.

 

Kopel za stopala z brinovimi jagodami

1 pest posušenih brinovih jagod

voda

 

Brinove jagode stolčemo v možnarju in jih dodamo vodi za kopel. Stopala v njej namakamo 20 minut, nato jih splaknemo z mrzlo vodo.

 

Knajpanje – moč vode

Knajpanje je posebna oblika zdravljenja z vodo nemškega duhovnika in zdravileca Sebastiana Kneippa, pri kateri noge za nekaj minut potopite v hladno vodo in nato za nekaj minut v toplo.

Če postopek nekajkrat ponovite, boste poskrbeli za boljšo prekrvavitev v nogah kar bo pomagalo, da vaše noge ne bodo več mrzle.

Terapijo se vedno začnemo v topli vodi, nato se nadaljujemo v hladni. Postopek izmenjavanja tople in mrzle vode je priporočljivo ponoviti največ dva- do trikrat, pri čemer terapijo praviloma vedno končamo z mrzlo vodo.

Metoda, poleg pospešitve krvi po žilah, odpravlja utrujenost, z njo spodbudimo vegetativni živčni sistem, sprostijo se mišice, telo pa znova najde svoje ravnotežje.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Aktualno . Eko domača lekarna . Lepota in zdravje