01-02-2010

Makrobiotika in multipla skleroza

Že nekaj časa nazaj smo objavili izpoved gospe Brigite, ki  je opisala, kako je makrobiotika spremenila njeno življenje na bolje. O tem si lahko preberete TUKAJ. Dobili smo veliko vprašanj, zato se je gospa Brigita odločila, da napiše še en prispevek.

Pozdravljeni,

ker je bilo kar nekaj zanimanja za prehrano z makrobiotiko, sem se odločila, da z vami delim še nekaj pomembnih informacij.

Vsak, ki se odloči za tak način prehranjevanja, naj se odloči zavestno. To je prehrana, ki zahteva veliko samodiscipline. Z njo je povezanih kar nekaj drugih dejavnikov, katere moramo upoštevati. Redno prakticiram jogo, taichi ali chi gong, refleksno masažo stopal (ki jo izvajamo sami), rotacijo z jezikom, petje OM-a v različnih tonih (da začutiš vibracijo), meditacija, namankanje nog v ingverju in masiranje telesa z ingverjem. Te vaje izvajam vsak dan. Moram pa poudariti, da so bile to moje naloge, ki mi je predpisal orientalni diagnostik g. Zlatko Pejić iz Zagreba. Vaje so bile napisane samo zame. Vse te naloge, poleg prehrane, je pisal na list papirja, ko me je opazoval pri najinem pogovoru. Že pri prvem srečanju me je opozoril, da ne smem pričakovati, da se bo moje telo uravnovesilo že po mesecu ali dveh. Dejeal je, da bo ob pridnem in rednem izvajanju nalog in vseh navodil glede prehrane in napitkov, trajalo kar tri leta, da bo prišlo do ravnovesja. Imel je prav. Dr. Pejić je moral ogromno študirati, da je prišel do priznanja orientalnega diagnostika. Predlagam vam, da ga vsi, ki vas makrobiotika zanima, obiščete osebno. Samo on lahko po osebnem srečanju določi, kaj je za vas primerno in kakšni morajo biti postopki zdravljenja za vas osebno. Povedal vam bo, kaj boste morali jesti in koliko. Predlagam vam, da se naročite po telefonu. Prav tako se mi zdi pametno, da opravite vikend seminar Šola makrobiotike v Zagrebu. Pomembno je, da se na pot odpravite z odprtim srcem, upanjem in vero v to, da vam bo ta odločitev prinesla velik preobrat v vašem fizičnem in duševnem življenju.

Srečno,

Brigita O.
Advertisment

Članek lahko posreduješ tudi prijateljem preko:

Multipla Skleroza . Vse . Zanimivosti . Zgodbe ljudi z MS